Werkwijze
Met ieder kind ga ik aan het werk op een manier die bij hem of haar past. Dat kan voor ieder kind anders zijn. De vraag is: waar voelt uw kind zich veilig bij, waar heeft het plezier in en wat heeft het nodig? Coaching is dus niet alleen praten over moeilijke dingen. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk waarin uw kind uiting geeft aan datgene dat er in hem omgaat. Ik werk daarbij vanuit meerdere disciplines: intuïtief werken, lichaamsgericht werken; cognitief, creatief, oplossingsgericht, systemische werken. Het onderscheid tussen die toepassingen ligt in de praktijk niet altijd even scherp. Uw kind doet allerlei ‘leuke’ activiteiten en doet zo ontdekkingen die ertoe doen.

De activiteiten die uw kind doet kunnen dus heel divers zijn: tekenen, kleuren of kleien; verkleden of knutselen. Of, voor kinderen die meer van bewegen houden, een stukje lopen buiten, een balletje opgooien of proberen je staande te houden op een balansbord. Uw kind leert ontspanningsoefeningen of stelt zijn gezin op in een opstelling. Er zijn coachingskaarten in allerlei soorten waar uw kind een waardevolle kaart voor hem of haar uit kan kiezen. Er is een stapel boeken met verhalen waarin het kind zichzelf kan herkennen.

De activiteiten geven door opdrachten en vragen toegang tot voorheen onbewuste gevoelens en ideeën en tot het intuïtieve weten. Deze vormen de sleutel tot de oplossing van het gevoelde probleem. Vanaf dat punt kunnen we gaan werken aan een gewenste situatie. Cognitieve informatie en oefeningen uit de cognitieve therapie kunnen een belangrijk middel zijn om tot oplossingen te komen. We werken op een doelgerichte manier.

Heeft u interesse?

Veerkracht Kindercoaching

Vera de Heus
Veerkracht Kindercoaching

Regentesselaan 34
3571CE Utrecht
Telefoon: 06-47234802
E-mail: veerkracht-kindercoaching@ziggo.nl
KvK: 67371671
CPION geaccrediteerd

 

Vera de Heus
Veerkracht Kindercoaching

Regentesselaan 34
3571CE Utrecht
Telefoon: 06-47234802
E-mail: vkveerkrachtkindercoaching@gmail.com
KvK: 67371671
CPION geaccrediteerd