Zelfvertrouwen

U heeft wellicht een kind dat zichzelf uit onzekerheid regelmatig ‘kleiner’ maakt dan hij is. In gezelschap blijft hij vaak bij u zitten of staan. Misschien durft hij geen vreemden aan te spreken in een winkel of op een camping terwijl hij daar wel de leeftijd voor heeft. Uw kind vindt het misschien té spannend om de juf iets te vragen op school. Of hij vraagt vaak een ander om een mening omdat hij zelf geen keuzes kan maken.

Of heeft u misschien een kind dat zichzelf uit onzekerheid juist ‘groter’ maakt dan hij is? Een kind dat zichzelf makkelijk overschreeuwt, de baas speelt, zich stoer gedraagt en/of meeloopt met anderen? Terwijl u weet dat er zo’n klein hartje onder dit gedrag zit?

Zelfvertrouwen heeft te maken met jezelf leren kennen en jezelf accepteren en waarderen zoals je bent. In dit proces beklim je ‘de ladder van zelfvertrouwen’.

Bij Veerkracht gaan we deze ladder beklimmen. Uw kind vertelt of tekent over zichzelf of maakt misschien foto’s van wat belangrijk voor hem is. We gaan zijn kwaliteiten benoemen. We onderzoeken wat hem belemmert om zichzelf te laten zien. We doen (innerlijke) krachttrainingen en spelen situaties uit die spannend voor uw kind zijn.

U kunt zelf meehelpen door thuis met uw kind zijn ervaringen te bespreken. Een steuntje in de rug verzekert uw kind ervan dat hij goed bezig is. En misschien heeft hij alleen van u nodig dat hij uw vertrouwen voelt in zijn persoon en in zijn gedrag. Alles naar gelang het van toepassing is op uw kind. Alleen al door de aandacht voor zijn persoonlijk welbevinden zult u zien dat het zelfvertrouwen en de veerkracht van uw kind gaan groeien!

Heeft u interesse?

Veerkracht Kindercoaching

Vera de Heus
Veerkracht Kindercoaching

Regentesselaan 34
3571CE Utrecht
Telefoon: 06-47234802
E-mail: veerkracht-kindercoaching@ziggo.nl
KvK: 67371671
CPION geaccrediteerd

 

Vera de Heus
Veerkracht Kindercoaching

Regentesselaan 34
3571CE Utrecht
Telefoon: 06-47234802
E-mail: vkveerkrachtkindercoaching@gmail.com
KvK: 67371671
CPION geaccrediteerd